Дарители // Веляна Христова, випуск 2003

 
Веляна_Випуск2003.jpg
 
 

Кой е най-хубавият ти спомен от Немската?

Всичките 5 години в Немската са прекрасен спомен. Вероятно за повечето хора, детството и юношеството е това. Немската е спомен за вдъхновение, за гордост, за приятелство, за споделяне, за предизвикателство, за удовлетворение, за уважение, за безгрижие, за себеутвърждаване. Немската е решение, шанс и стъпка от типа на животоопределящите.

Разкажи ни за себе си след Немската.

След Немската беше Юридическият факултет на СУ Св. Климент Охридски – специалност Право.

После дойде Университетът в Хамбург. Възможността за това, очевидно даде Немската.

Сега съм адвокат. Прекарах последните 11 години в екипа на една от най-утвърдените адвокатски кантори в България – Пенков, Марков и партньори. Част от този старт ми даде отново Немската. Имах 11 години на професионално израстване, работа с клиенти и колеги от цял свят – безценно.

В момента съм изправена пред ново начало и изпълнена с ентусиазъм. А процесът, през който всичко премина, за да достигне до новото начало, ми дава увереност, че никой миг, инвестиран в собственото развитие и в щастието не е напразен. Няма да е изненадващо, ако призная, че през този процес потърсих и получих вярна подкрепа. Още по-малко изненадващо ще е, ако призная, че я намерих у хора от Немската.

Какво те мотивира да подкрепяш ученици от Немската чрез Стипендията от Немската за Немската?

Вярвам, че добрият пример дава вдъхновение за добър пример; че предприемчивостта, енергията и интелигентността трябва да имат шанс и че опитът и успехът си заслужава да бъдат споделяни.

Стипендията събира средства целогодишно. Моля Ви ни подкрепете сега!